Löpning

Denna helg är Emil och jag hundvakt i Örsundsbro. Så idag blev det ett distanspass i skogen med Bamse. Satan vilken kondis jag har... Dags att steppa upp en ny växel och börja köra mer intervaller, mer löpning i allmänhet. Dock tyckte sjukgymnasten att jag skulle undvika löpning ett tag pga en ond ljumske/ont ben - får se hur jag får ihop allt ;) Dagens pass var iaf riktigt tungt men det var riktigt skönt att komma ut lite och få frisk luft samt verkligen låta lungorna jobba.
 Dags att lägga i en ny växel!
 

Gym - bröst

 
Idag var jag på gymmet när dem öppnade. Körde ett bröstpass som jag sedan avslutade med 100 stycken burpees på tid. Det var galet jobbigt men nu har jag en tid att utgå ifrån så nu är det bara att fortsätta köra så jag blir bättre och starkare :) Burpees är verkligen en galen övning, du får både styrka och ett rejält flås! Pju. 
 
Bänkpress 
20kg 10x1
35kg 4x1 
32,5kg 5x3
30kg 6x3
 
Ligga och press upp en viktplatta mellan händerna
Till utmattning x3
 
Bänkpress med hantlar (sned bänk) 
10kg/hand 10x3 
 
Cablecross bröst 
6,25kg/arm 10x3 
 
100 burpees på tid 
 
Blekfis. Det här är ju typ den värsta tiden ever - man är ju blekare än blekast! Nu skulle jag uppskatta om det kom lite sol och värme. Haha. Men det är helt galet för snart är det mars så det går ju framåt iaf ;) 

Kanelbullar

 
Här i veckan så testade jag på att baka en nyttigare variant på kanelbullar. Först blev jag riktigt besviken då det kändes som om att det var en fiberhuskklump men efter ett tag så gillade jag dem allt mer! Det känns liksom som en hederlig bulle fast denna är då utan vitt mjöl och socker! Dock skulle jag vilja få till en bättre kanelkräm innuti. Ska kolla på ett originalrecept på kanelbullar så kanske jag får lite inspiration men i övrigt så är jag riktigt nöjd med dessa godsaker!
 
 
Receptet
Bullar:
4 ägg + 1 gula
0,75 dl xylitol
50 gram smält smör
0,5 dl vatten
0,5 dl kokosmjölk
1 tsk kardemumma
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
 
Fyllning:
100 gram mjukt smör
1-1,5 msk kanel
1-2,5 msk xylitol
 
Garnering:
Äggvita
Kokos
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och xylitol fluffigt (gärna i upp till 5 minuter), ha sedan i smält smör, vatten och kokosmjölk. Vispa ihop ordentligt. Rör sedan ihop alla torra ingredienser i en annan bunke och ha sedan ner i äggfluffet. Vispa ihop ordentligt och låt sedan stå och svälla minst 5 minuter. Under tiden kan man blanda ihop fyllningen. Kavla sedan ut degen till en rektangerl mellan två bakplåtspapper, ta av det översta pappret, bred ut smörblandningen på degen (men var försiktig! degen är väldigt kletig/lös och det är lätt att ta sönder den ifall smöret är för hårt). Rulla sedan ihop degen som en rulltårta med hjälp av det undre bakplåtspappret. Skär upp rulltårtan i bitar, lägg i bullformar/muffinsformar, pensla med äggvitan och strö över kokos. 
Ställ in i ugnen ca 12-15 minuter.