Pennybridge Open 2016

Vilken dag i Örebro! I lördags var det uppstigning vid klockan 5 på morgonen för Emil och mig. Sedan direkt in i bilen mot Örebro och Pennybridge Open. På plats var det atletgenomgång vid 7.30 och sedan startade vi event ett klockn 8.35 - event ett bjöd på 3 km löpning. 
 
Det var en härlig bana med en del utmanande backar. Emil och jag tog oss runt på 14:32 och gjorde så vi hamnade på en 5e plats. En liten bild finns att bjuda på:
 
 
Event två var inomhus och bestod av en vändstege. Kruxet var att man bara hade en stång och fick lassa på stången själv med rätt vikter + att först skulle tjejen köra och sedan killen. Vikterna för mig var 25, 35, 40, 45 och 50 kg och för killarna var det 40, 50, 60, 70 och 80. Man skulle göra 10, 6, 4, 2, 1 stycken. Vi var klara på 3:43 och vilket gav oss en 8e plats. Overall låg vi då efter två event på en 2a plats!!! :o 
 
Här är vi glada och nöjda när vi var klara, det vart mycket kramandes under dagen kan jag lova! :D 
 
 
Sedan var det dags för event tre. Här var det samma upplägg som på stegen att tjejen körde sitt först och sedan killen. Man skulle göra 3 varv var på 25 kg för damer och 40 kg för herrar 15 marklyft, 12 hängvändningar, 9 STOH och 6 TTB. Vi var klara på 8:43 som gav oss en 15e plats i eventet. Ovarall hamnade vi då på en 7e plats vilket gjorde att vi tog oss vidare till final (dit dem 12 bästa lagen gick). 
 
 
Finalen var kul och jobbig! Det var väldigt mycket väntande under dagen men vi lyckades tagga till och när man sprang in från call room genom rök och med världen musikdunk fick man ett litet extra adrenalinpump! Finaleventet fick man dela hur man ville mellan sig, bara man taggade, och man skulle totalt göra:
100 DU
90 KB svingar (16/12 kg)
80 WB (9/6 kg)
70 KB snatch (16/12 kg)
60 box jumps over
50 KB thrusters (2x16/2x12)
40 pullups
 
Thrusters var lätt det vidrigaste. Helt sjukt hur axlarna och hela kroppen dog, mina armar var som géle. Men vi tog oss igenom allt på 16:04 och hamnade i finalen på en 10e plats och totalt hamnade vi då på en 8e plats när man slagit ihop alla event. 
 
Så 8a av 50 lag, det är vi riktigt nöjda med och vi hade verkligen en superkul dag :D 
Här kommer en bildbomb från finalen:
 
 
Här nedan är världens bästa fotografer på finaleventet!
 
 
Bästa Mickis<3
 
 
Och bästa atleter från Vanheim och bakom kameran på läktaren alla fantastika Vaner som åker med som hejarklack! Vilket härligt gäng vi lärt känna tack vara crossfiten, är så glad och tacksam över det! 
 
 
Nu får vi se vad nästa spännande grej inom träningen blir! :D

Det här med rörlighet

 
Emil och jag började ju följa en programering för ett tag sedan som jag skrev lite kort om här.
Vi körde ordentligt i tre veckor men sedan kände vi båda att det blev för mycket "måsten" och för lite spontanitet och glädje. Jag vill ha kul när jag tränar! Sedan kan jag inte säga att det inte var kul att följa proggen, det var galet utvecklande och roligt. Men jag kände mig stressad att hinna med alla pass på rätt dag osv. Så vill jag inte ha det så nu blir det tillbaka till "det vanlig" vad nu det är, haha. Vi kommer säkert köra liknande pass från programeringen men inte följa det slaviskt. Som till exempel så vill jag arbeta mycket mer på min rörlighet och välmående vilket inte alls var med i proggen. Jag vill inte bara wodda och köra allt eller inget utan också köra mer yoga, gymnastik och rörlighet. 
 
Har verkligen fattat tycker för yogan, jag trodde ALDRIG jag skulle säga det men att "utmana" sig själv på mattan, få sträcka ut kroppen, röra sig i ett lugnt tempo, andas och vara i nuet är otroligt skönt. Sedan att det gör förbaskat ont många gånger pga att jag är så stel är en annan femma. Det är de jag hoppas ska bli bättre med mer variation i träningen :) 
 
 

Veckans träning v. 42

Måndag: Yoga
Tisdag: Vila
Onsdag: Crossfit
Torsdag: Gymnastik
Fredag: Vila
Lördag: Tävling Pennybridge Open
Söndag: Vila
 
 
Mer bilder och info kring tävlingen kommer :)