Kantarellsoppa och hembakat bröd

 
Här i veckan bakade Emil och jag bröd samt gjorde en otroligt god kantarellsoppa som jag måste dela med mig av! Perfekt såhär i höstmörkret :) På soppan har jag tyvärr inga exakta mått men tror den är ganska enkel att testa sig fram på.
 
BRÖD
2 dl majsmjöl
1 dl rismjöl
1 dl bovetemjöl
0,75 dl solrodkärnor
0,5 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
1,5 tsk bikarbonat
1 dl + 0,5 dl mandlar
4 dl naturell filmjölk
2 msk honung
 
1) sätt ugnen på 200 grader
2) blanda ihop alla torra ingredienser men spar 0,5 dl mandlar för att ha som topping på brödet. 
3) smält honungen om det behövs och ha sedan i honung och fil i de torra ingredienserna
4) blanda om och ha ner i en bakplåtspappersklädd brödform
5) in i ugnen ca en timme men ha koll så det inte blir bränt på toppen
6) det är bra att låta brödet stå lite när det är klart innan man skär i det så det inte sjunker ihop. MUMS!
 
SOPPA
12 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong (vi använde från Ledins!)
8 små potatisar
2 små gula lökar
1 dl herrgårdsgrönsaker
1,5 dl vispgrädde
2 dl kantareller
salt & peppar
fiberhusk
 
1) skala och skär upp potatis och lök
2) koka upp vattnet med buljongen, potatisen, löken och grönsakerna
3) stavmixa ihop allt till en slät soppa
4) häll i grädde och kantareller och låt kokoa upp igen
5) smaka av med salt och peppar
6) ha i fiberhusk om du tycker soppan är för rinnig men ta lite lite i taget för annars kan den bli väldigt geléig.
smaklig måltid :) 
 
 
Mums, mycket smör på mackan :)